divendres, 24 de juny de 2011

EL TORRENT DE LA CABANA. ( sortida d'un dia)

Si us agrada caminar i gaudir de la natura en estat pur, no us podeu perdre aquesta sortida: EL TORRENT DE LA CABANA (campdevànol, ripollès).

Per arribar aquí heu d'anar fins a RIPOLL, direcció campdevànol.
Campdevànol no és ni a 5 minuts de ripoll........ un cop arribeu aquí agafeu direcció gombren, i a uns escassos 5 minuts i abans d'arribar al càmping pirinec ja trobeu un baixador a mà esquerre que us conduirà fins el pàrking de l'àrea d'esbarjo de la font del querol.

Trobareu una gran esplanada on hi ha taules amb bancs i barbacoes per poder passar tot el dia.
Al final d'aquesta zona hi trobareu la font del querol, punt d'inici d'aquesta sortida.just al costat de la font hi trobareu l'indicador que us confirma que començeu la ruta.....
tot i que mentre aneu avançant anireu trobant senyals i indicadors, trobo que el començament no està massa ben senyalitzat.el camí que heu d'agafar és un camí petit, de cabres, sovint molt enfangat i molt estret.( el riu us queda a la vostra dreta).
per aquest camí us anireu enfilant tot trobant tanques elèctriques per el bestiar.....seguiu aquest camí sempre recte, aneu en bona direcció.

al cap d'una estona d'anar pujant us trobareu en un creuament de tres pistes una que va a la dreta que fa baixada, una a l'esquerre que puja i una just davant vostre, que és la que teniu d'agafar. En aquest punt el camí ja és una mica més ample.
en aquí tornareu a passar per unes portes amb pastors elèctrics pel bestiar......no us oblideu de tancar sempre la porta.
Ara us toca anar pujant fins que arribeu a les runes de la mosquera, seguirem el camí tot passant per sota d'aquestes runes..... en aquest punt que ja començareu a gaudir del paisatge és habitual trobar-hi vaques pasturant.......
un cop passat aquest punt us trobareu amb dues dirreccions.
a la dreta un camí que baixa, i a l'esquerra i en una zona bastant enfangada la font de la mosquera. Aquest és el camí que heu de seguir per seguir pujant. (la font us queda a ma esquerre).Un cop creuada aquesta font amb un terreny molt enfangat segui pujant i a partir d'ara ja començeu a trobar aquestes marques que són les que van senyalitzant el camí...... sempre en cas de dubte busqueu-les pels arbres.quan hagiu avançat un tros de pista us tornareu a trobar amb un desviament, per tant sortiu d'aquesta pista i agafeu la que us queda a ma dreta.
ara anireu baixant fins arribar a una gran esplanada, on trobareu un pal que us indica el camí que heu de seguir.a partir d'aquí us anireu enfilant per un terreny bastant rocós i al final d'aquest camí quan hagiu passat per una porteta feta de fil elèctric pel bestiar ja veureu el primer gorg, el gorg de la cabana.
per arribar a ell i poder refrescar una mica els peus, heu de sortir del camí i fer una baixada...... compte amb les baixades que els camins són estrets i empinats!com podreu comprovar, no tots els gorgs estan enmig del camí, però si que estan molt ben assenyalats per uns alts pals que us indiquen com arribar fins a ells......
un cop vist cada gorg heu de tornar enrrere per rempendre el camí.
Els gorgs, 7 en total, són bonics de veure sobretot si el cabdal d'aigua és important i fa un dia de sol, l'aigua brilla d'una forma especial.

ja veieu que ara el camí no té pèrdua, està ben indicat i aneu trobat fites com aquesta que us van indicant com anar veient els gorgs.ara i seguint el camí us anireu trobant els 6 gorgs que us falten:

-gorg de la tosca
-gorg de l'olla
-gorg de la bauma
-gorg del forat
-gorg petit del colomer
-gorg del colomer ( aquest és l'últim )

recordeu que per veure els gorgs, sovint haureu de travessar el riu...... busqueu sempre les pedres més planes i vigileu no relliscar, doncs aquestes pedres si estan molles patinen molt.

un cop passat el gorg del forat, que és l'únic que es mira des del mateix camí doncs és una mica inacessible, heu de seguir caminat fins que trobeu el riu, que heu de creuar per poder seguir la ruta fins als dos últims gorgs.
no té pèrdua, doncs ja veureu qe a l'altra banda del riu us queda una esplanada preciosa per poder descansar una estona i fins i tot dinar-hi si es dóna el cas.

En aquest tram i passat aquesta gran esplanada us haureu d'enfilar per petits camins per a poder arribar als altres dos gorgs. Abans d'arribar-hi hi trobareu un punt d'informació.

aquí teniu una vista del gorg del colomerAra, a partir d'aquí teniu dues opcions:

1- tornar enrrere i desfer tot el que heu fet.
2- seguir la volta per l'altra banda fins arribar al punt on heu començat.
en cas de que trieu la segona opció heu de creuar el riu del gorg i enfilar-vos per un caminet que és el que us portarà a la pista forestal que dóna la volta per l'altra banda.
tot i que la caminada no té un interés desmesurat hi ha un parell de vistes panoràmiques que valen molt la pena de veure.
si trieu aquesta opció seguiu fent cas de les marques, no té pèrdua!
desitjo que us animeu i que disfruteu molt d'aquesta meravella de paisatges!

i recordeu sempre aquestes indicacions grogues de la part de dalt del mapa, en més d'una ocasió us seran de gran ajuda!per a més informació: http://www.campdevanol.org/sender/itinerari_de_natura_pels_gorgs_del_torrent_de_la_cabana

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per aquesta sortida, ens ha fascinat, tant, que demà la farem!
ja m'he descarregat de la web oficial el mapa final del teu escrit, per tenir ben presents les marques grogues.
ho veig molt ben explicat, així que esperem no equivocar-nos.

Moltes gràcies per les teves indicacions.

Ferran

Myu-El rincon de Bao Bei ha dit...

Quin lloc més maco!
Teniem pensat aquest estiu anar de camping per allà aprop, el que passa que anirem sense cotxe.. ejeje creus que caminant des del poble es viable fer-lo?